matkailusovellukset

Matkailusovellukset tekevät reissusta kevyemmän

Älypuhelin ja matkailu on mahtava yhdistelmä, sillä käteviä ja elämää helpottavia matkasovelluksia käyttämällä teet reissustasi huolettoman ja ikimuistoisen. Unohda tilaa vievät kartat ja matkaoppaat sekä aina hukassa olevat tärkeät paperit ja varausnumerot. Kaiken tämän voi pakata puhelimeen ja pääset liikkeelle kevyemmällä varustuksella.

Jos sovellusviidakossa kahlaaminen tuntuu ylitsepääsemättömältä, näillä vinkeillä saat älypuhelimesta parhaan matka-apurin:

1. Tripit

Tällä sovelluksella voit heittää hyvästit irtopapereille, jotka ovat aina hukassa. Tripit kokoaa yhteen kaikki varausnumerosi lennoista hotelleihin ja vaikka vuokra-autoihin. Se kokoaa sinulle myös matkasuunnitelman, johon voit lisätä karttoja ja muistiinpanoja. Sovellus on hyvin helppokäyttöinen: Lähetät vain saamasi vahvistussähköpostit sovellukseen tai sallit sen käyttää sähköpostisi tietoja ja sovellus hoitaa kaiken muun. Tripit kokoaa sinulle valmiiksi kartat, ajo-ohjeet ja matkakohteen säätiedot. FlightStats Tripit-lisäosa huolehtii kaiken päälle siitä, että ehdit myös ajoissa lennoillesi.

2. TripAdvisor

TripAdvisor on loistava sovellus varsinkin silloin, jos olet uudessa matkakohteessa ensimmäistä kertaa. Tämä sovellus tarjoaa sinulle toisten matkustajien kokemuksen syvän rintaäänen. Voit lukea ihmisten kokemuksiin perustuvia arvosteluja lähelläsi olevista ravintoloista, hotelleista tai vaikka nähtävyyksistä. Tiedät aina, mihin kannattaa mennä ja mitä paikkoja on parempi vältellä.’

TripAdvisorin avulla löydät esimerkiksi listan kohdemaasi suosituimmista hotelleista.

3. Google Translate

Nykyaika tekee matkailusta helppoa, sillä kielitaidotonkin pärjää reissun päällä. Erilaisia käännössovelluksia on paljon, mutta Google Translate on vanha ja vakaa matkakaveri, joka auttaa sinua selviämään monista tilanteista. Mahtava reaaliaikainen offline-käännöstoiminto helpottaa esimerkiksi vieraskielisten kylttien kanssa. Valitse tarvitsemasi kieli ja suuntaa puhelimen kamera tekstiä kohti ja näet käännöksen välittömästi.

4. AppLock ja 112 WHERE ARE U

Matkalla voi sattua kaikenlaista, tästä syystä muutama sovellus kannattaa ladata puhelimeen ihan turvallisuuden vuoksi. AppLock-sovelluksen avulla voit lukita puhelimesi numerotunnuksen tai kuvion avulla, jolloin mahdolliset pitkäkyntiset eivät pääse käyttämään puhelintasi, vaikka sen käsiinsä saisivatkin. 112 WHERE ARE U –sovellus taas auttaa sinua hädän tullen. Sovelluksen avulla saa yhteyden Euroopan hätäpuhelimeen. Se myös välittää automaattisesti sijaintitietosi eteenpäin ja sillä voi tarvittaessa tehdä äänettömän hätäpuhelun. Tämä sovellus on ehdottomasti hyvä olla olemassa etenkin, jos olet tien päällä itseksesi.

5. WhatsApp ja Facebook

Muista pitää yhteyttä elämäsi ihmisiin myös tien päällä! WhatsAppin kautta voit kätevästi viestitellä perheesi tai kotiin jääneen puolisosi kanssa. Mobiili-Facebookissa taas jaat reissukuvat ja parhaimmat hetkesi kavereillesi, jotka ovat taatusti vihreinä kateudesta. Kuvat ja muistot jäävät näin myös kätevästi talteen  ja voit palata niihin milloin vain matkan päätyttyä.

6. Ajanviete-sovellukset

Joka reissulla tulee odottelun hetkiä, jolloin kaipaa pientä ajanvietettä. Monet mobiilipelit saavat ajan lentämään siivillä ja mobiililaitteella voi lukea myös kirjoja. Mikäli kaipaat jo kotisohvaa ja telkkarin tarjoamaa urheilua, voit lievittää ikävää nettivedonlyönnillä. Kirjoitat vain älypuhelimesi selaimeen sanat ”veikkaus mobiili” ja eteesi avautuu useita eri pelisivustoja, joilla pääset rahapelien makuun. Mikäli kaipaat opastusta tässä viidakossa, suuntaa osoitteeseen mobiilitcasinot.com ja tiedät, missä pelata.