Duomo di Milano

Jokaiselle matkalle kannattaa suunnitella näkemistä monipuolisesti. Aina kannattaa vierailla jossain historiallisesti, arkkitehtuurisesti tai kulttuurinähtävyytenä tunnettu kohde. Myös jokaisessa maassa pitäisi vierailla vähintään yhdessä kirkossa, tai uskonnollisessa kohteessa. Jos tämän kaltaista kohdetta etsit Monacosta, on sinun käytävä katsomassa Duomo di Milanoa.

Duomo di Milano on keskellä Milanoa, Piazza di Duomolla sijaitseva katedraali. Katedraali on tunnettu koostaan ja goottilaistyylistään. Vuonna 1386 valmistunut katedraali on Euroopan toiseksi suurin.

Duomo di Milano on myös, kuten varmaan jo arvaat, taiteen ystäville uskomaton kohde käydä. Ikkunoissa ja seinillä olevat taideteokset ovat värimaailmaltaan ja taiteelliselta näkemykseltään todella näkemisen ja kokemisen arvoiset.

Kun kirkkoon menet, on sinulla kuitenkin tiettyjä rajoitteita, joita sinun pitäisi kunnioittaa. Kirkon puolesta pyydetään, että kaikkien tulijoiden polvet ja olkapäiden pitäisi olla, ja pysyä peitettynä. Vaikka olisi kuinka lämmin, on hyvin kunnioitettavaa jos sääntöä noudatat. Monet ihmiset ovat tästä säännöstä joko tiedottomia, tai eivät siitä jaksa välittää, joten suositeltavaa on jos olisit positiivinen poikkeus joukossa.

Duomo di Milano on eräs upeimmista matkakohteista mitä Milanossa on. Se on uskomattoman kokoinen sisältä katsottuna, ja on osoitus goottilaistyylisestä kirkosta. Se on kaikilta kanteilta näkemisen arvoinen kohde, joka on vielä hyvällä, helposti saavutettavissa olevalla sijainnilla.


Kommentit

Duomo di Milano — 1 kommentti

  1. Duomo di Milano eli Milanon tuomiokirkko on todella uskomaton näky. Harvalla suurkirkollakaan on noin montaa koristeellista kirkontornia(korkein on lähes 100-metrinen), jotka tuntuvat tökkivän yllään seilaavia pilviä tai kurkottelevan kohti aurinkoa. Ei siis ihme, että sen rakentaminen kesti jopa eteläeurooppalaisittain pitkän ajan, lähes 600 vuotta. Sinä aikana tietysti arkkitehdit ehtivät vaihtua moneen otteeseen, ja heitä onkin urakan aikana ollut varmaan puolisen sataa. Duomo on myös maailman 5. suurin kirkkorakennus!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *