San Gennaron katakombit

Napolin katakombit ovat kristillisille suunnattuja hautoja, jotka sijaitsevat Napolissa. Katakombit ovat maanalaisia, ja löydät ne Napolin pohjoiselta puolelta.

Napolin katakombit on otettu käyttöön jo hyvin kauan sitten. Ensimmäiset, kolmelle pyhikölle suunnatut haudat ovat olleet siellä jo yli 3000 vuotta eKr.

Napolin katakombit poikkeavat hieman Roomassa olevista, vastaavista katakombeista. Rooman katakombeissa on paljon vähemmän käytäviä, ja erona on myös se, että Napolin katakombeissa on kaksi kerrosta.

San Gennarossa on nähtävää matkailijalle hyvin reilusti. Katakombeja on siis kolme kappaletta (St. Gennaron katakombit, St. Severuksen katakombit, ja St. Gaudioson katakombit), ja alueen voi kulkea läpi niin sanotun ”Holy Milen” kautta, jolla näet kaikki kolme katakombia, ja alueen kaikessa kauneudessaan. Kartan, ja muuta tärkeätä ja mielenkiintoista informaatiota voit löytää Catacombedinapolin nettisivuilta

Napolin katakombeihin pääsy maksaa 8 euroa, mutta saat 2 euron alennuksen, jos olet alle 18-vuotias, yli 65-vuotias, tai opiskelija. Lipun saat ilmaiseksi, jos olet alle kuusi vuotias, tai jos sinulla on jokin liikkumista estävä vamma. Jos kuljet yli 20 henkilön joukkueella, saat silloinkin alennusta lippujen hinnoista.

Napolin katakombit ovat kohde, joita et juuri muualta Italiasta Rooman lisäksi pysty löytämään.


Kommentit

San Gennaron katakombit — 1 kommentti

  1. San Gennaron katakombit ovat mukava käyntikohde jo hieman isommille lapsille, jotka eivät maanalaisissa luolissa ja tunneleissa pelkää, eivätkä kavahda aavemaista tunnelmaa. Katakombissa on pikkuruinen kirkkokin, jossa muuten edelleen vietetään häitä ja kastetaan lapsosia. Katakombissa myös erottuu selvästi, kuinka rikkaat ovat aina saaneet kuollessaankin eriarvoista kohtelua köyhiin verrattuna. Isoja perhehautojakin oli käytössä. Toisin paikoin seinilä voit nähdä todella vanhoja maalauksia, joiden aiheet ovat usein uskonnollisia. San Gennado on suhteellisen avara ja hyvin valaistu, joten se ei tunnut läheskään niin pelottavalta kuin kuulostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *