Napolin tuomiokirkko

Napolin tuomiokirkko, tai italialaisittain, Duomo

Jokaisesta Italian kaupungista on aina pakko ottaa esittelyyn italialainen kirkko. Tämä johtuu siitä, että Italian kirkot ovat niin upeita nähtävyyksiä vanhoine, goottilaisine ja barokkiajan tyylisine ulkonäköineen, ja uskomattoman tyylikkäiden, monen taiteilijoiden muokkaamien sisätilojen kauneuden takia.

Minkäänlaista poikkeusta edellä mainittuihin puoliin ei tule, kun Napolin tuomiokirkkoon astut sisään. Elegantti kirkko upean ulkonäön kera, joka on sisältä ja ulkoa päin katsottuna aivan upea ilmestys. Tämä goottista ja renessanssiajan tyyliä yhdistelevä kirkko tarjoaa uniikin kattauksen arkkitehtuuria.

Kirkon tunnetuimpia kappaleita ovat todennäköisesti freskot, jotka on maalauttanut barokkiajan eräät tunnetuimmat maalaajat, Giovanni Lanfranco ja Domenichino, sekä lukuisten taiteilijoiden tekemät, uskomattomat alttarimaalaukset.

Kirkko tunnetaan myös niin sanotusta ”The Miracle of the Blood” nimisestä tapahtumasta, joka on kahdesti vuodessa pidettävä, hyvin omalaatuinen rituaali, joka kylläkin on näkemisen arvoinen. Tapahtumassa tuodaan esille verta, joka kuului aikoinaan pyhälle Januriukselle. Nykyään Januriuksen veri on kuivunutta, mutta kun astia tuodaan esille, on veren tarkoitus muuttua takaisin nestemäiseen muotoon, jotta Napoli välttyy sitä kohtaavalta onnettomuudelta.

Netistä pystyt varaamaan muun muassa 22€ myös kiertoajelun kirkon ympäri, joka on laatuunsa nähden melko huokea.

Napolin tuomiokirkko on hieno paikka nähdä, ja se on Napolin nähtävyyksistä eräs mielenkiintoisimmasta päästä olevista. Jos vielä satut paikan päälle ”The Miracle of Blood”- tapahtuman aikana, tulee reissustasi todella ikimuistoinen. Suositteluna on paikan päällä joka tapauksessa käydä, koska siinä et mitään menetä, mutta näet erään monipuolisimmista kirkoista, jota Italialla on sinulle tarjota.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *