Santa Maria delle Grazie ja Pyhä Ehtoollinen

Vuonna 1490 ovensa avannut renessanssikirkko on myöskin erikoinen kokemus. Vaikka monissa kohteissa suurimpia syitä käydä ovat arkkitehtuuri, uskomaton koko ja muut taiteelliset vivahteet, kuten Duomo di Milanossa, on Santa Maria delle Grazie aivan toisesta syystä niin kuuluisa.

Kirkkoon mennessä on syytä suunnatta ensimmäisenä kirkon kappeliin. Täällä on syy miksi ihmiset ryntäävät päätä suotta sisään. Sisällä on Leonardo da Vincin erästä Raamatun kohtaa kuvaava, kymmeniä vuosia restauroitu maalaus, Pyhä Ehtoollinen.

Pyhä ehtoollinen on todella tunnettu maalaus ympäri maailman, ellei jopa yksi maailman tunnetuimmista. Jos näytät jollekin ihmiselle Pyhästä Ehtoollisesta kuvaa, hän todennäköisesti vastaa, että maalauksen on jossain nähnyt. Maalaus on todella upea näky paikan päältä nähtynä. Siitä selkeästi näkee, miten sitä on epätoivoisesti kokeiltu jo vuosia saada restauroitua, joka on aiheuttanut kiistanalaisia tuloksia.

Paikan päällä käydessäsi ei kuitenkaan ainoa kohde, joka on näkemisen arvoinen, ole missään nimessä Pyhä Ehtoollinen. Kirkko on todella mielenkiintoinen esimerkki myöhäisgoottilaisesta tyylistä, jonka näkee kirkon olemuksesta todella vahvasti.

Jos haluat nähdä maailman erään kuuluisimmista maalauksista, ja jos kirkkoja haluat matkasi varrella lisää nähdä, on Santa Maria delle Grazie potentiaalinen kohde sinulle tässä tapauksessa.


Kommentit

Santa Maria delle Grazie ja Pyhä Ehtoollinen — 1 kommentti

  1. Monien mukaan kerrassaan kutkuttavan symboliikan omaava Pyhä ehtoollinen tuli meille kaikille tutuksi viimeistään Dan Brownin kirjaan perustuvasta elokuvasta Da Vinci -koodi, jonka pääosissa näyttelivät Tom Hanks Catherine Zeta-Jones. Maalaus on mestariteos, ja sitä on aina palvottu taiteen ystävien piirissä. Nykyääm kuitenkin katsomme sitä hieman eri silmällä, emme siis vain Leonardo da Vincin mestariteoksena vaan hänen siihen koodaamanansa uskonnolllisena väitteenä tai vastalauseena, miten sen nyt kukakin ottaa. Maalauksella on mittaa lähes 9 x 5 metriä, ja sen yksityiskohtien rikkaus on todella mykistävä, joten jokaisen Milanossa lomailevan tulee käydä sitä ihmettelemässä ja ihailemassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *