Canal Grande

Venetsia on tuhoon tuomittu kaupunki. Se vajoaa koko ajan enemmän ja enemmän merenpohjaa kohden. Vajoamista on kokeiltu pysäyttää jo vuosikymmeniä, mutta vielä ei varmuudelta ole asialle saatu helpotusta. Jotkut tutkimukset osoittavat, että vajoaminen olisi loppunut, mutta Venetsia ei ole vielä virallisesti lopettanut vajoamistaan.

Koska Venetsia on aikojen saatossa vajonnut, on se kytköksissä jokaiseen 118 saareen jokien ja vesireittien yhdistämänä. Kaupungissa on yli sata kanavaa, joita pitkin saaret ovat yhdistyneet, ja se on ominaispiirre Venetsialle. Oletko koskaan nähnyt sarjakuvaa Venetsiasta, jossa ei ole gondolia?

Kanavista isoin ja mahtavin on Canal Grande, joka toimii Venetsian pääkanavana. Kanava kulkee kirkkojen, kauppojen, renessanssiajan rakennusten ja muiden silmiä hivelevien kohteiden lomitse yli neljän kilometrin pituisen matkan verran.

Kanava on ideaalinen tapa nähdä turistille, miten Venetsiassa toimivat kulkuyhteydet. Venetsiassa on vesibusseilla kulkeminen normaalia, ja muutenkin vesistöt ja kanavat ovat hyvin läheinen asia venetsialaisille.

Osaan jo kuvitella, että mieleesi on tullut nähdä kanava paikan päältä, mutta haluaisit tietää miten kanavan voi nähdä mahdollisimman monipuolisesti. Kaikista paras vaihtoehto on ottaa gondolilta kyyti. Tällä tavoin näet lukuiset hienot kohteet suoraan paikan päältä, ja pystyt kokemaan hyvin perinteisen, venetsialaisen tavan kulkea vesistöjen läpi.

Canal Grande on upea kohde nähdä paikan päältä. Näet historian jäljet vanhojen rakennusten sivustalla, ja koet tämän s-muotoisen kanavan, sekä sen legendaarisen gondolin kyydin.


Kommentit

Canal Grande — 1 kommentti

  1. Canal Grande on juuri sitä, mitä sen nimi kertoo: suuri kanaali. Liikennekin on sitten sen mukaisesti aika ruuhkaista, kun se on koko Venetsian pääväylä, ja kaikki turistit haluavat ehdottomasti seilailla sen aalloilla. Itseäni Canal Grande ei juuri siitä syystä pystynytkään sykähdyttämään, oli paljon romanttisempaa kulkea gondolilla niitä pieniä sivukanaaleja pitkin.Historiallisista palatseista tietysti suuri osa on juuri tuon pääkanaalin varrella,mutta kyllä niitä vanhoja ja näyttäviä rakennelmia löytyy ympäri Venetsiaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *