La Scala

Monille nimellä La Scala tunnettu kohde, II Teatro alla Scala, on vuonna 1778 avattu oopperateatteri. La Scala on monien kymmenien tunnettujen teatteriesitysten ensi-illoistaan tunnettu. Esimerkiksi Guiseppi Verdi piti monia esityksiä teatterissa, mutta alkoi myöhemmin La Scalaa vältellä henkilökohtaisista syistä, ja myöskin Gioachino Rossini on teatterissa ollut hyvin aktiivisena esiintyjänä.

 Jos haluat, he myös tarjoavat mahdollisuuden sinulle ostaa liput etukäteen netistä. Heillä on myös tarjolla erilaisia etuuksia henkilöille, jotka ovat alle 30-vuotiaita ja ihmisille, jotka ovat yli 65-vuotiaita.

Jos olet taiteen ystävä, voit hyötyä La Scalassa käynnistä. La Scalassa on myös teatterin lisäksi museo, jossa on hyvin laajasti taidetta oopperaan, ja muihin sitä ympäröiviin asiohin liittyen. La Scalan museo on tunnettu häikäisevästä taiteestaan, ja sieltä voit löytää huikean määrän 1800- luvun taidetta ja myös erään teoksen, joka on suoraan suunnattu Giuseppe Verdille.

Kun La Scalaan olet menossa, kannattaa sinun etukäteen ottaa selvää La Scalan kattavilta nettisivuilta minkälaista ohjelmaa on tarjolla. Nettisivuja kannattaa muutenkin selailla läpi. Sivuilta näkee mm. historiaa paikan La Scalasta, lisätietoa heidän museostaan, ja tarkempaa tietoa alennuksista mitä voit lipuistasi saada.

Jos sinun tavoitteenasi on nähdä kohde, jossa on taidetta, vivahde historiaa, ja kulttuurillisia elämyksiä, joita tursuaa ovista ja ikkunoista, olet menossa oikeaan paikkaan. La Scalassa on kaikille jotakin, ja se on pelkästään arkkitehotuurisena kohteena pakko nähdä paikan päältä.


Kommentit

La Scala — 1 kommentti

  1. La Scala on se eurooppalainen kohde, jossa jokaisen teatterista ja oopperasta pitävän tulee ehdottomasti käydä ainakin kerran elämänsä aikana. Rakennus on jo sellaisenaan nähtävyys ja sen sisällä tunnet astuvasi pari sataa vuotta sitten vallinneeseen kuninkaalliseen loistoon. Syvänpunaisella kankaalla vuoratut kauniit aitiot monessa kerroksessa tarjoavat unohtumattoman elämyksen, vaikkapa sen suosimasi oopperaesityksen yhteydessä. Myös balettia on mahdollista seurata, samoin esimerkiksi lapsille suunnattuja oopperoita. Niiden lippujen hinnat vaihtelevat asiakkaan iän mukaan, ja toisinaan on saatavissa lippuja jopa puolella hintaa. Kannattaa siis tarkistaa tilanne La Scalan englanninkieliseltä sivustolta, josta löytyy yksityiskohtaiset hinnastot ja ohjeet, samoin kuin tietysti teatterin istumakartta ja ohjelmistot. Parhaista paikoista saa pulittaa toista sataa euroa,mutta esityksistä pääsee nauttimaan jopa alle 10 eurolla, joten hinnan ei pitäisi olla mikään este.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *