Ravintolat

Napolissa syöminen

Jos tulet Napoliin asti, on sinun pakko kokea Napolin uskomattomat ruuat. Napoli on kaupunkina tunnettu ruuastaan, sen laadusta, ja eräästä herkkupalasta, joka suomalaistenkin suuhun todella hyvin maittaa. Mistäpä muustakaan voisi olla kyse, kuin pizzasta.

Pizza on tunnetusti Napolissa kehitelty herkku, joka on tullut maailmanlaajuiseen suosioon jo kauan aikaa sitten. Pizza on eräs Italian tunnetuimmista herkkupaloista, ja kun Napolissa käyt, et voi olla maistamatta Napolissa tehtyä pizzaa. Jos sen jätät tekemättä, olet tehnyt jotain väärin reissussasi.

Paras puoli Napolissa syömisessä on se, että Napolin ruuan hinta on paljon halvempi kuin muualla Italiassa. Esimerkiksi Venetsiassa on Napoliin verrattuna aivan absurdi hintataso ravintoloissa. Tämän takia kannattaa reissulle varata ainakin muutama ilta seurueellesi, jotta voitte syömässä käydä ulkona.

Riippuen siitä, että millaista ruokaa olet etsimässä, tulee sinun käydä erinäisillä ravintolakaduilla. Napoli on täynnä ravintoloita, joten sieltä on helpompi hyvä ravintola etsimällä niitä kyseisten katujen varrelta.

Jos budjettiasi et ruokaan halua pahemmin tuhlata, kannattaa käydä Spaccanapolissa. Tämä hieman pienempi ravintolakatu ei varsinaisesti ole tunnettu Michelin- tähden ravintoloista, mutta siellä olevat pizzeriat ja pienemmät kuppilat sopivat kenen tahansa budjetille. Ruuan maku myöskin on todella korkea, ja jos haluat, voit pizzan tekemistä seurata, ja jopa paikasta riippuen mahdollisesti kuvata.

Jos etsit hieman arvostetumpia, paikallisia ravintoloita, kannattaa suunnata ihan limittäin Spaccanapolia löytyvälle kadulle, Via de Tribunalille.

Via de Tribunali on erittäin arvostettu katu, jonka varrelta löydät monia erittäin tunnettuja ravintoloita, joiden arvostus on maailmanlaajuisesti todella isoa. On esimerkiksi Sorbillo.

Sorbillo on pizzeria, joka on tunnettu todella hyvästä hinta-laatu suhteestaan. Sorbillossa on todella hyvä, ja nopea palvelu, ja monet italialaiset suosittelevat sitä ”parhaana Napolin pizzeriana”. Syyttäkin, sillä ravintola on myös hyvin suosittu, ja turistit monesti suuntaavat sinne ensimmäisenä ravintolakohteena.

Jos Sorbillossa et syystä tai toisesta halua käydä, kannattaa katua jatkaa eteenpäin. Sorbillon läheisyydestä löydät monta laadukasta, pienempää ravintolaa, jotka tarjoavat nopeaa palvelua ja hyvää ruokaa.

Napolissa syöminen on jokaisen omasta halusta kiinni, mutta vähintään yksi pizzeria, jossa katsot pizzan valmistuksen alusta loppuun kannattaa käydä katsomassa.


Kommentit

Ravintolat — 3 kommenttia

  1. Pizzan lisäksi Napolissa voit maistaa herkullista Parmigiana di Melenzanea.Kyseisessä ruoassa maistuvat paistetut munakoisoviipaleet, tomaattikastike, mozzarellajuusto, parmesaanajuusto ja basilika. Ruokalaji on kuulemani mukaan juuri Napolin alueelta lähtöisin. Sen jälkiruoaksi sopii vaikka Baba al Rhum, eli rommilla tai muulla alkoholilla kostutetut pikkuiset kakkuset, jotka voivat olla myös täytettyjä, vaikkapa kermavaahdolla ja mansikoilla tai sitruunatahnalla.

  2. Koko Italia on loistava makumatka, kunhan vaan osaa etsiä joka kohteessa sen omat erikoisuudet. Pizzaa ja pastaa on aivan kaikkialla,mutta olisi oikein mukavaa lukea muistakin Italian ruoista, etenkin sellaisista, joita ei täällä kotimaassa pääse maistamaan. Luulisi sellaisia olevan keittiöstään kuuluisalla maalla pitkäkin lista.Niistä saisi mainion artikkelin tälle sivustolle, jotta ensi kertaa maahan matkaavat osaisivat noukkia menulta muutakin kuin pastaa.

  3. Napolista on peräisin luonnollisesti myös kuuluisa tomaattikastike napolitana!Se on kenties maailman tunnetuin makaronin seuralainen, sekä nopean valmistumisensa että ainestensa vähyyden ansiosta. Silti ihanan herkullista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *