Pyhän Pietarin kirkko

Pyhän Pietarin kirkko on Vatikaanin kohteista tunnetuin, ja todennäköisesti huikein näky mitä paikan päältä löydät. Joten, mikä tekee Pietarin kirkosta niin uskomattoman?

Pietarin kirkko on maailman suurin uskonnollinen rakennus. Pinta-alaa tällä rakennuksella on kaikessa komeudessaan ällistyttävät 23,000 neliömetriä! Kirkon pääarkkitehtina toimi Michelangelo, jonka taidonnäytteen voit nähdä Sikstuksen kappelin katossa upeina kattomaalauksina.

Kun käyt Pietarin kirkossa, suosittelen kiinnittämään huomiota siihen miten huomattavaa arkkitehtuurista ja taiteellista eroa kirkon eri osissa voit nähdä. Vaikka kirkon pääarkkitehtina Michelangelo olikin, tulet huomaamaan, että hän ei ole ainoa jolla on ollut näppinsä pelissä kirkon taiteellisessa osiossa. Kun mahdollisuus kullekin arkkitehdille, jotka mukana olivat, koittivat, tuli kirkkoon taiteellisia eroja.

Pietarin kirkon koko on myös sisältä katsottuna huomattava. Kupoli, jonka halkaisija viiltää lähelle 42 metriä, on sisätiloista nähtynä vielä ihmeellisempi näky, kuin mitä se on kirkon ulkopuolelta.

Kirkossa on myös hieman vähemmän kuuluisuutta keränneitä taideteoksia, kuten Michelangelon Pietá, joka on Neitsyt Mariaa kuvaava marmoripatsas, jonka löydät suoraan sisälle tullessasi.


Kommentit

Pyhän Pietarin kirkko — 1 kommentti

  1. Renessanssiarkkitehtuurin ehdottomiin helmiin lukeutuva Pietarinkirkko lumoaa niin ulkoa kuin sisältä. Sen tekee erityisen merkittäväksi koko kristilliselle kirkkokunnalle se perintötieto, jonka mukaan apostoli/Pyhä Pietari ja sittemmin Rooman ensimmäinen paavi on nykyisen haudattu kirkon alle sen jälkeen, kun hänet tapettiin marttyyrina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *