Rooma

Ensimmäisenä esittelyssä Rooma, Ikuinen kaupunki. Nykyään ”vain” Italian pääkaupunki. Ennen sieltä hallittiin koko tunnettua maailmaa. Rooma, kaupunki jonka sisäjärvi oli Välimeri ja jonka valtion rajoja vartioitiin Skotlannin ylämailta Syyrian taakse lähes Intian rajoille.. Ja on historiaa sen jälkeenkin: Paavien valtaa, keskiajan suuria taiteilijoita ja yli vyöryneitä Euroopan sotia.

Rooma on tarun mukaan perustettu seitsemälle kukkulalle, perustajina veljekset Romulus ja Remus. Totta tai legendaa, niin joka tapauksessa Rooma kohosi vähitellen aivan ajanlaskun alussa Välimeren alueen mahtavimmaksi valtioksi. Sen takasivat voitot kahdesta perivihollisesta. Ensin Kelteistä pohjoisessa ja lopulta Karthagosta Välimeren eteläpuolella. Gallian sota nosti kuuluisuuteen Julius Caesarin, josta tuli Rooma Itsevaltias.

Milloin kannattaa matkustaa
Roomaan voi matkustaa oikeastaan mihin vuoden aikaan tahansa. Parasta aikaa on alkukevät maaliskuun alusta kesäkuun alkuun. Kesä voi Rooman kaupunkialueella olla tuskastuttavan kuuma. Syksyllä vähän viilenee ja sateet puhdistavat ilmaa.

Liikenne
Rooman keskustan liikenne on vilkasta. Metrolinjoja on vain kaksi. Tähän lienee syynä se, että kaikkialla kaupungin alla on arkeologisia kohteita ja metrotunneleita ei ole lupa rakentaa. Parhaiten keskustassa liikkuu jalan tai taksilla. Jos aikoo oleskella vähän pidempään, niin kannattaa opetella bussien käyttöä. Paikalliset liikkuvat paljon skoottereilla. Se onkin melko kätevä väline liikkua liikenteen seassa. Lue lisää –>

Colosseum
Vielä nykyäänkin Rooman kaupungissa on uskomattoman paljon nähtävyyksiä antiikin ajalta. Suurimpana nähtävyytenä Colosseum, amfiteatteri, jossa aikanaan gladiaattorit ottivat mittaa toisistaan. Colosseum on uskomaton näky iltavalaistuksessa. Vaikuttavaa siinä on sen suunnaton koko, käyttötarkoitus ja se, että se on kestänyt niin hyvin aikaa. Kun vielä ottaa huomioon, että Colosseum on ollut käyttörakennus, eikä mikään muistomerkki, niin tuntuu uskomattomalta, että suurkaupungin keskustassa se on voinut kestää lähes 2000 vuotta. Lue lisää –>

Pietarinkirkko
Vatikaanissa oleva Pietarinkirkko (Basilica di San Pietro in Vaticano) on eräs kristikunnan merkittävimmistä rakennuksista. Pietarinkirkkoa pidetään maailman suurimpana kirkkona, vaikka eri laskutapoja käyttäen voidaan päästä muuhunkin ratkaisuun. Italiassa on pitkät perinteet kauan kestävissä kirkonrakennus hankkeissa. Pietarinkirkko on merkittävimpiä osoituksia tästä. Kun Pietarinkirkko lopulta valmistui 1615 sitä oli rakennettu yli sata vuotta. Sen rakennustöihin oli osallistunut lukuisia arkkitehtejä ja itse Michelangelo on jättänyt jälkensä kirkon suunnitteluun. Lue lisää –>

”Hulluja nuo roomalaiset” -Asterix


Kommentit

Rooma — 3 kommenttia

  1. Rooma on Italiaan matkustavalle ensikertalaiselle ehdottomasti se paras kohde, koska sitä monipuolisempaa kaupunkia ei ole valittavissa. Vaikkei siellä pääsekään viettämään rantaloman riemuhetkiä meren sylissä, kaikkea muuta on sitten tarjolla sitäkin runsaammin. Samalla lomalla voi tutustua Rooman ikuiseen historiaan tuhansien maamerkkien ja nähtävyyksien muodossa, täyttää vaatekaapin muodin tuoreilla luomuksilla ja vatsansa herkullisella italialaisella menulla. Pakettimatkoja löytyy myös helpolla ja edullisesti, joten ei tarvitse muuta kuin ilmestyä sovittuun aikaan lentokentälle ja seurata muiden mukana.

  2. Keskiviikkona tapahtunut yli 6 Richterin maanjäristys tuntui aika selvänä täällä Roomassakin. Heräsimme yön pikkutunneilla heiluntaan ja ovien natinaan, lemput heiluivat selvästi ja pelästyimme kovasti, koska emme tienneet, pitäisikö siirtyä äkkiä ulos vai jäädä sisälle. Hotellista eivät osanneet antaa meille lisäohjeita heti hekään ja olo oli aika orpo odotellessa, alkaako pian huojumaan enemmänkin. Siksi itse siirryimme joksikin aikaa hotellin pihamaalle. Odotimme tiedotusta ja seurasimme netin kautta tilannetta. Kyllä tuli turvallista kotia sinä yönä ikävä.

  3. Rooman Leonardo da Vinci Fiumicino -lentokentältä pääsee sitten keskustaan mielestäni parhaiten ja turvallisimmin Leonardo Expressin kyydissä, koska se ei tee välipysähdyksiä vaan tupruttaa suoraan Terminin rautatieasemalle. Hinnaksi tulee noin 14 euroa per henkilö. Kyseinen linja lukee päivittäin ja myös iltamyöhällä. Toinen vaihtoehto on tietysti taksi, joka vie ihan perille saakka, mutta tulee huomattavasti kalliimmaksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *