Ca` Foscari

Foscarin perheen, 1400- luvun puolivälissä rakennuttama rakennus, on osoitus siitä, että Venetsia ei ole vain ja ainoastaan taiteen ja muodin maa. Alunperin Francesco Foscarille rakennettu, goottista tyylilajia edustava rakennus, on nykyään Venetsian Yliopiston päärakennus.

Suurimpana syynä miksi Ca` Foscari kaikista mahdollisista rakennuksista päätyy tähän matkaoppaaseen, on se, miten Venetsia on halunnut tehdä jotain mitä harvat turistikaupungit ovat jättäneet tekemättä. He ovat halunneet turismin lisäksi saada kaupungin maailman kartalle tieteen avulla.

Nykyisin Venetsiassa, Venetsian Yliopiston lisäksi toimii mm. arkkitehtuurin yliopisto, Unescon tieteen ja teknologian Euroopan- aluetoimisto ja merenkulkuteknologian tutkimuslaitos. Venetsia on onnistunut tuomaan tieteen kaupunkiin hyvin, ja se on vetänyt Venetsiaan muutakin mielenkiintoa matkailun lisäksi.

Venetsian Yliopisto on nykyään tunnettu ympäri maailman, ja on mm. todella suosittu kohde opiskelijoille, jotka haluavat viettää vaihtovuoden ulkomailla opiskellen.

Ca` Foscari on näkemisen ja kokemisen arvoinen sen nykyisen aseman ja historiansa takia. On syytä käydä katsomassa Ca` Foscari paikan päältä, jos vain aikaa sille saat reissuusi järjestettyä.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *