Teatro di San Carlo

Napoli tunnetaan kaikista parhaiten historiallisista kohteistaan, ja pitsastaan. Kun historiallisista kohteista Napolissa puhutaan, ei missään nimessä voi sivuuttaa Teatro di San Carloa.

Teatro di San Carlo, tai lyhyemmin sanottuna, ja paremmin tunnetulla nimellä Teatro San Carlo, on Napolin suurin oopperatalo. Hyvin perinteistä italialaista arkkitehtuuria noudattava oopperatalo otettiin käyttöön jo vuonna 1737. Sen lisäksi, että se on eräs Italian suurimpia oopperataloja, on se myös Italian vanhin, vielä toiminnassa oleva oopperatalo.

Teatro di San Carlo on perinteiseen ”hevosenkengän” muotoiseen pohjaan rakennettu oopperatalo, joka on monien tunnettujen oopperalaulajien ensimmäinen paikka, jossa he ovat oopperaansa päässeet esittämään, ja teatteri on saanut paljon maailmanlaajuista suosiota.

Netistä voit löytää tarkemmin tietoja aikatauluista, ja esiintyjistä, joita paikan päälle on tulossa.

Teatro di San Carlo on upea paikka nähdä perinteinen italialainen oopperatalo parhaimmillaan. Se on hyvin perinteisesti rakennettu, ja se on nähtävyytenä aivan uskomaton. Paikan päällä kannattaa käydä, koska voisimme jopa sanoa, että Teatro di San Carlo on uskomattomampi näky, kuin mitä La Scala on.


Kommentit

Teatro di San Carlo — 2 kommenttia

  1. Teatro di San Carlo on yllättävän kaunis rakennus, jossa mielestäni jokaisen Napolissa matkaavan tulee käydä, jopa niiden oopperaa kammoksuvien. Rakennuksen arkkitehtuuri ja sisustus ovat niin loisteliaat, että La Scala todellakin saa tehdä parhaansa pitääkseen kiinni Italian parhaan oopperatalon tittelistään.Itse ihastuin ikihyviksi Teatro di San Carlon mahtavaan kattomaalukseen, ja kuninkaallisen aition komeuteen. Tiloihin päässeet astuvat hetkessä vuosisatojen taakse ja oopperaesityksen siellä nähneet ovat vallan vakuuttuneita siitä, että ovat päässet nauttimaan jostakin sellaisesta, mitä kotimaalla ei ole tarjota.

  2. Kiitos valistuksesta, itse lulin La Scalaa Italian vanhimmaksi oopperataloksi. Kuvien perusteella Teatro di San Carlo on ainakin aivan mahtava, en ole kaupungissa toistaiseksi vielä itse päässyt käymään mutta lisään saman tien kohdelistalleni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *