Pantheon

Jos olet enemmän kiinnostunut vanhanajan uskonnoista ja polyteistisistä uskonnoista, on Roomassa sinullekin jotain. Pantheon on n.25 eaa rakennettu monumentti, jonka oli alkuperäisesti tarkoitus olla «pyhäkkö seitsemälle planeetalle ja näiden nimisten planeetoiden jumalille», mutta nykypäivänä se on kristillinen kirkko.

Syy miksi Pantheon on niin hyvin säilynyt esimerkiksi Colosseumiin verrattuna, on se että se sai hieman ennen 700- luvun alkua paavin siunauksen. Tämä on johtanut siihen, että Pantheonista muodostui kristillinen kohde, joka suojeli sitä suurimmilta tuhoilta, vaikka niiltä ei täysin ole vältytty kuitenkaan.

Jos olet myös aikaisen antiikin ajan arkkitehtuurista kiinnostunut, on Pantheon näkemisen arvoinen. Pantheon on suunniteltu niin sanotusti «kattoa kohden keveneväksi». Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kattoa kohden on Pantheonin rakentamisessa käytetty kevyempiä materiaaleja.

Pantheon on niille ihmisille todellakin näkemisen arvoinen, joita Vatikaanissa vieraileminen säväytä. Mutta, vaikka vierailisit Vatikaanivaltiossa, se ei missään tapauksessa sulje Pantheonia pois sinulta. (Tämä kappale viilattu paremmaksi aiemman kommentin ehdottamana. Ei siitä hyvä tullut, mutta kelvollisempi. Käykää paikan päällä katsomassa, jos vaikka Nike olisi siellä.)


Kommentit

Pantheon — 1 kommentti

  1. Kukahan tämän on kirjoittanut? Alkukappaleet ovat suhteellisen järkeenkäypiä ja selkeitä, mutta tuosta viimeisestä kappaleesta en saa mitään selkoa! Jos teksti on suoraa käännöstä, kait googlen välityksellä,kannattaa kuitenkin oikolukea se, että siitä saa suomalainen lukija selkoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *