Napolissa liikkuminen

Koska Napolin ilmasto on suomalaiselle turistille hyvin ideaalinen, on käveleminen paras mahdollinen liikkumistapa.

Kun kävelet Napolissa lomamatkasi aikana, huomaat miten loistava, ja edullinen tapa se on Napoli nähdä. Näet kaupungin läheltä, ja näin voit yhdistellä kohteissa käyntiä. Jos esimerkiksi haluat kovasti nähdä Duomon, ja haluat käydä Sorbillossa syömässä, voit kummatkin aktiviteetit yhdistää. Duomo on suoraan Via de Tribunalin varressa, joten voit samalla käydä kokemassa Napolin ravintolat, kun sivistät itseäsi näkemällä tämän upean kaupungin tuomiokirkon.

Kävellessä saat myös kaiken irti Napolin ympäri vuoden olevasta lämpimästä ilmastosta, joka hellii matkustajaa aurinkoisella kelillä. Voit myös samalla saada hyvää hyötyliikuntaa, ja saada kaikki reissustasi irti.

Jos et missään nimessä kävellen halua aluetta nähdä, on toiseksi paras vaihtoehto mennä joko raitiovaunulla, tai bussilla liikkuminen.

Raitiovaunulla pääset kätevästi kohteesta toiseen, ja lippujen hinnat eivät ole kauhistuttavat. Raitiovaunut ovat myös kätevästi kohteiden varrella, ja esimerkiksi Vesuvius on parhaiten lähestyttävissä raitiovaunulla.

Jos raitiovaunut eivät ole mieleesi, voit myös mennä paikasta toiseen bussilla, joka on halpa, nopea, ja funktionaalinen vaihtoehto. Bussit ja lähiliikenne ovat yleisesti hyvin organisoituja Italiassa, ja tämä piirre korostuu erityisesti Napolissa ollessa.

Taksilla ei ole hirveän suositeltavaa taaskaan mennä. Niin kuin hyvin monessa muussakin Italian turistikaupungeissa, joka itsensä turismilla elättää, on aina niitä taksikuskeja jotka ”unohtavat” taksamittarin laittaa näkyville. Sen lisäksi aamuruuhkissa ja iltapäiväruuhkissa taksin saaminen, ja sen kanssa liikkuminen on äärimmäisen vaikeaa, aikaa vievää ja hermoja raastavaa.

Yhteenvetona liikkumisesta Napolina voisi vain sanoa tämän: Mene kävellen. Se ei ole suuri vaiva, se tuo sinulle paljon positiivisemman kokemuksen Napolista, ja se antaa paljon tarkemman kuvan kaupungista sinulle. Se myöskin on erittäin paljon edullisempi vaihtoehto kuin mitä mikään julkisen liikenteen väline on. Sen lisäksi joudut joka tapauksessa monia kilometrejä kaupunkia kävellen kiertämään, jotta kohteesta toiseen pääset ongelmitta.


Kommentit

Napolissa liikkuminen — 1 kommentti

  1. Taksin käyttöä välttäisin mahdollisimman paljon niin Napolissa, kuin muissakin kohteissa. Tyypillisesti niissä turisteja huijataan niin paljon kuin vaan mahdollista ja jalkaisin pääsee Napolissa tosiaan keskustan alueella mainiosti paikasta toiseeN, samalla saa himena liikuntaa ja pääsee ihailemaan kaupungin kaunista arkkitehtuuria.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *