Ostoksilla Venetsiassa

Venetsia on Italiassa paras paikka shoppailijalle, joka etsii laadukasta tavaraa hintaa katsomatta. Venetsia on kuuluisa sen italialaisten muotiliikkeistä, jotka tarjoavat kattavan valikoiman laadukkaita vaatteita.

Kun Venetsiaan menet, on kuitenkin ensimmäisenä silmään pistävä asia todennäköisesti turisteille suunnatut halvat tavarat, jotka eivät ole laatua nähnytkään. On paitoja, on pelikortteja, on huonolaatuisia maskeja, on kaikkea, joka saattaa houkuttaa, mutta joka on jo viikossa hajonnut käsiin.

Jos etsit jotain hyvin laadukasta, Italiaan, ja erityisesti Venetsian teemaan sopivaa tavaraa, kannattaa kääntyä parempien, tunnetumpien liikkeiden pariin.

Todella ominaista Venetsialle ovat naamiot. Nämä naamiot ovat hintavia, mutta todella laadukkaita ja useimmiten käsin tehtyjä. Naamioita löytyy monenlaisia. On kissaa esittäviä, on kullalla koristeltuja… Valikoiman voit nähdä paikan päältä.

Eräs tunnetuimmista, ja suosituimmista, naamioita myyvistä kaupoista on Ca’ Macana, joka sijaitsee San Barnabassa. Kaupasta uniikin, ja laadukkaan, tekee se fakta, että jokainen maski on paikan päällä, pienessä työpajassa valmistettu ja tuotettu. Jos olet kiinnostunut tekoprosessista, voit jäädä paikan päälle katsomaan, kun naamiota valmistetaan.

Toinen hyvin tunnettu tuote, on Muranon saarella valmistettava, Muranon lasi. Lasi on käsin tehtyä, ja tämänkin tuotteen valmistusta voit seurata, jos matkan suunnaksi otat Muranon saaren. Muranon lasi on todella kallista, mutta sitäkin upeampaa.

Suurin osa kaupoista sijoittuu Piazza di San Marcolle, eli siis Pyhän Markuksen aukiolle, mutta kauppoja on ripoteltu ympäri kaupunkia. Tämä tarkoittaa sitä, että alueelta on vaikea löytää ostoskatua, vaan paikan päällä on kauppoja hyvin moneen sijaintiin jaettuna.

Jos, ja kun, Muranon saarella käyt, on sinne suora yhteys Piazza San Marcolta, josta paikan päälle pääsee vesibussilla. Suositeltavaa siis on, jos otat päivän shoppailulle varattuna, käydä ensimmäisenä läpi kaupat Piazza San Marcolla, ja sitten suunnata Muranolle päin.


Kommentit

Ostoksilla Venetsiassa — 2 kommenttia

  1. Venetsian maskeista lukiessa tulivat mieleen vajoavan kaupungin ihanat karnevaalit pukuineen ja naamioineen. Toki näyttäviä karnevaaleja osataan muuallakin järjestää,mutta yksikään niistä ei mielestäni vedä vertoja Venetsian loistokkaalle pukuskaalalle.Riossa on esillä etenkin sitä paljasta pintaa, Venetsiassa taas pintaa vilautellaan mahdollisimman vähän. Jokainen karnevaaliin osallistuva yrittää nimenomaan naamioitua, ei esiintyä aataminasussaan, ja historiallista pukuloistoa on luvassa mittavassa määrin. Puvut ja naamiot ovat taidolla käsintehtyjä ja taatusti korkealaatuisia. Venetsian karnevaalilla on tunnetusti todella vanhat perinteet, vaikka se kiellettiinkin pitkäksi aikaa.

  2. Muranon lasitehdas on ihastuttava kohde lasista pitäville. Itse olen siellä ollut jo kahteen kertaan, ja aina vaan jaksaa hämmästyttää lasinpuhaltajien ammattitaito. Heidän käsistään syntyy mitä uskomattomampia luomuksia. Itse en ole rikas, joten ne suuret ja upeat maljakot jne. eivät omaan ostoskassiini pääse, mutta tehtaalta voi onneksi ostaa pieniäkin lasiesineitä. Pää meni tehtaanmyymälässä aivan hurmasta sekaisin! Värien loisto ja yksityiskohtien ihanuus on kerrassaan mahtava kokemus, vaikkei mitään voisikaan ostaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *