Dogen palatsi

Venetsia on ollut monen haltijan, kansan ja valloittajan nähnyt kaupunki. Näiden kausien aikana rakennettu Dogen palatsi, on dogelle virka-asunnoksi rakennettu rakennus, joka toimi myös raatihuoneena ja tuomioistuimena Venetsian tasavallalle, silloin kun Venetsia vielä oli tasavalta.

Dogen palatsi on oiva esimerkki kahdesta asiasta. Ensimmäisenä se on osoitus renessanssiajan, goottilaistyylisestä rakennuksesta parhaimmillaan. Toiseksi, se on osoitus Venetsian edistyneestä poliittisesta systeemistä, joka oli aikaansa nähden hyvin kehittynyt.

Dogen palatsi toimi dogelle palatsina vuoteen 1797, jolloin doge ajettiin alas ja Napoleon valloitti Venetsian. Vuonna 1923 rakennus otettiin uudelleen käyttöön museona, jossa voit löytää uskomattomia taidekappaleita.

Kun käyt Dogen palatsissa, pitää sinun käydä katsomassa Huokausten silta paikan päältä. Silta on saanut nimensä myytin mukaan vankien huokauksista, jotka pystyi kuulemaan kun he kävelivät, tuomionsa saatuaan Magistrato alle Leggin ja Quarantia Criminalin kamaritilaan. Vapautensa viimeiset rippeet menivät ohi, kun he vielä kuulivat viimeisen kerran Venetsian jokien virtaamisen.

Dogen palatsi on muihin Venetsian kohteisiin verrattuna hieman hintavampi, koska joudut ostamaan niin sanotun passin päästäksesi sisään. Passin hinta on 20 euroa, mutta yksi hyvä puoli asiassa on. Passi on voimassa kuusi kuukautta ostamisen jälkeen, ja se oikeuttaa sinulle pääsyn kaikkiin Musei Civici di Venezian museoihin. Näitä museoita on olemassa yksitoista, ja ne sisältävät huikean määrän taidetta, johon pääset käsiksi.

Dogen palatsi on näkemisen arvoinen jos olet kiinnostunut Venetsian monipuolisesta historiasta ja hallitsijoista, joita Venetsialla on ollut, goottilaistyylisestä arkkitehtuurista, taiteesta, tai haluat nähdä paljon puhutun Huokausten sillan. Et menetä mitään, jos siellä käyt, mutta saat sitäkin enemmän.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *