Liikkuminen Roomassa

Rooman ruuhkaisten teiden varrella on taksin saaminen jo suuri haaste, joten kuvittele vain miltä alueella kulkeminen taksilla vaatii, koska Rooman kaduilla ei ole myöskään mikään ennen kuulumaton tapaus törmätä taksiin, jossa mittaria ei ole.

Roomassa eräs edullisimmista paikasta paikkaan kulkemiseen käytettävä metodi on todennäköisesti jalan kulkeminen. Roomassa on selkeät opastukset jalan kulkemiseen ja on myös todella hieno nähdä Roomaa jalan kulkien. Moniin suuriin, todella suosittuihin kohteisiin pääsee kaikista helpoiten kävellen. Roomasta näkee myös hienon katukuvan, jos siihen ei muuten aio aikaansa käyttää, lähietäisyydeltä.

Jos et ole kävelemisen ystävä ja haluat edullisen, nopean keinon liikkua paikasta toiseen, on metro ideaalinen vaihtoehto sinulle. Metrolla kulkeminen Roomassa on helppoa kahden päälinjan takia ja lippujen hinnat ovat uskomattoman edulliset. 1€ uhraamalla saat 75 minuuttia ostotapahtuman jälkeen voimassa olevan metrolipun. Myös viikkolippuja on tarjolla. Yhden viikkolipun hinta on vain 16€! Rooma on suunniteltu turismin ympärille infrastruktuuriltaan nykyaikana, ja kaikista parhaiten sen huomaa Rooman metroverkosta ja sen halvasta toiminnasta.

Raitiovaunut myöskin ovat hyvä vaihtoehto, vaikka raitiovaunut eivät olekaan niin hyvä vaihtoehto, kuin mitä metrolla kulkeminen Roomassa on. Jos kuitenkin olet raitiovaunulla matkailemisen ystävä, on Roomassa vaihtoehtoja sinuakin varten. Roomassa on kuusi toiminnassa olevaa raitiolinjaa, joista 3, 8, ja 19 ovat oivasti nähtävyyksien varrella.

Jos olet päässyt tähän asti ja haluat edelleenkin taksilla kulkea Roomassa, kannattaa sinun huomioida kulkiessasi muutama seikka. Aina ennen kuin taksiin astut sisään, varmista taksin väri. Jos taksin väri on jokin muu, kuin keltainen tai valkoinen, ei taksi ole virallisesti rekisteröity. Jos taksin väri täsmää, mutta sisällä ei ole näkyvillä olevaa taksamittaria, jatka matkaa kiltisti. Tässä tapauksessa taksi on laiton ja voi veloittaa sinulta enemmän, kuin mitä saisi virallisesti.

Kun nyt olet Roomasta ja sen nähtävyyksistä tietoinen, mitä vielä odotat? Matkoja Roomaan voi varata ympäri vuoden ja Rooman ilmasto on ideaalinen suomalaiselle talvella, ja miksei kesälläkin, matkaavalle.


Kommentit

Liikkuminen Roomassa — 2 kommenttia

  1. Ihmettelinkin Rooman matkallani noita erivärisiä takseja. Kiitos selvennyksestä! Ei tosiaan kannata astua taksiin, jos siinä ei ole taksimittaria tai hintaa ei ole sovittu etukäteem, esimerkiksi lentokentälle mennessä.

  2. Raitiovaunulla on Roomassa kiva liikkua, koska siinä voi samalla yhdistää nähytävyyskierroksen ja paikasta toiseen liikkumisen. Taksimatkoja välttelen mahdollisuuksien mukaan, koska taksimittaria ei vieläkään kaikissa virallisissa takseissa ole, saati sitten noissa keltaisissa ja valkeissa kaaroissa, joiden kuljettajat voivat veloittaa kultakin asiakkaalta niin paljon kuin tältä pärstäkertoimen mukaan voi uskaltaa ja voi nyhtää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *