Trevin lähde

Rooma on maa, joka myöskin huikean historiansa ja hienon arkkitehtuurinsa ohella on tunnettu lähteistään. Koko Roomassa on suihkulähteitä yhteensä yli 350 kappaletta, ja kaikista upeimman ja tunnetuimman löydät Quirinalesta. Tämä upean suihkulähteen on teetättänyt 1700- luvulla Nicola Salvi, kun Paavi hänet oli asialle käskenyt.

Lähde koostuu merenjumala Oceanuksesta, jonka näet ajamassa simpukkavaunuillaan keskellä teosta. Oceanuksen molemmilla puolilla taasen ovat meren eri puolia kuvaavia jumalattaria kaksi kappaletta.

Trevin lähde on myös suomalaisessa keskuudessa saanut paljon julkisuutta. Syynä löytyy Anita Ekbergin kuuluisa kohtaus elokuvassa Ihana elämä. Tässä elokuvassa on kohtaus, jossa Anita kahlaa läpi Trevin lähteen Marcello Rubinin luokse.

Tätä barokki-ajan suihkulähdettä valmistettaessa meni yli 30 vuotta, jonka näkee jo paikalle tullessa. Jos lähteelle tähtäät meneväsi, on yleisenä suosituksena ollut, että tähtäät lähteellä käyntisi ajankohdan aikaisin aamulle. Tämä siksi, että iltaisin Trevin lähteen edestä löytyy yleensä hyvin paljon tungosta.

Muista myös tuoda muutama kolikko mukaan matkallesi. Miksi? Koska, on olemassa uskomus, että jos heität kolikon lähteeseen vasemman olkapään yli, tulet käymään Roomassa piakkoin uudelleen. Rahat kerätään altaasta jokaisena maanantai-aamuna, ja tästä eteenpäin rahat kulkeutuvat hyväntekeväisyydelle.

 


Kommentit

Trevin lähde — 2 kommenttia

  1. Uskomattoman kaunis Trevin lähde on tällä hetkellä rempntin alla ja siksi kuiva. Koska se kuitenkin on Rooman tärkeimpiä nähtävyyksiä, ei sitä ole peitetty, vaan taustalla kohoava seinä patsaineen ja veistoksineen on edelleen ihailtavana. Älkää kuitenkaan heitelkö kuivaan altaaseen kolikkoja, koska siellä on työmiehiä alla…Rooman kaupunginjohtajan arvion mukaan korkaustyöt saattavat viedä jopa 20 kuukautta, allas kuitenkin saanee vettä jo aiemmin.

  2. Trevin suihkulähteen uskomattomat veistokset on valmistettu kovasta kalkkipitoisesta kivestä, jota myös Colosseumissa on käytetty. Perimätiedon ja historiallisten lähteidenkin mukaan sen rakennnusvaiheissa ja kunnostustöiden aikana on saanut surmansa useampikin ihminen, joten sillä on taikauskoisten silmissä myös hieman pelottava maine, sen kaikkien tunteman lanttien nakkelun lisäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *