Forum Romanum

Muinaisen Rooman näkymässä oli eräs hienoimmista alueista Rooman aikaansa edellä oleva ydinkeskusta, jonka ympärille muinainen Rooma muodostui. Muinaisessa katukuvassa näkyi lukuisia kauppoja, kirkkoja, ja myös sen ajan edistyksellisintä poliittista järjestelmää, demokratiaa. Forum oli nimittäin myös Rooman poliittisen vallan keskus.

Forum on nykyään enää vain muisto entisen Rooman imperiumin kulta-ajoista, mutta nykyään se tuo upean vivahteen historiasta. Forumissa on mm. Julius Ceasarin patsas, muistuttamassa hänen hallintonsa ajoista.

Eräs suosituimmista kohteista, jonka vuoksi ihmiset kerta kerran jälkeen palaavat Forumiin, on Tituksen riemukaari. Keisari Domitinauksen rakennuttama riemukaari on tehty kunnioittaakseen hänen kuollutta veljeään, Titusta.

Muita hyvin tunnettuja kohteita ovat mm. Curia Julia, joka oli alue johon senaatti vuosittain koottiin kasaan, Rostra, joka oli taas puhemiehelle suunnattu alusta ja Saturnin temppeli, Etuscran viimeisellä hallintokaudella luotu monumentti.

Forum on todella käymisen arvoinen paikka. Se kuvastaa vanhaa arkkitehtuuria, historiaa, ja osoittaa mistä oli entisajan suurinta imperiumia johdettu aikoinaan.


Kommentit

Forum Romanum — 1 kommentti

  1. Miljoonat turistit eivät voi olla väärässä, Forum todellakin on yksi koko Rooman upeimista kokonaisuuksista, myös raunioituneena. Lukemattomat temppelit, kaksi riemukaarta ja muut merkittävät rakennukset kohosivat aikoinaan paikalla, ja iloksemme esimerkiksi Tituksen riemukaari on edelleen näkemisen arvoinen. Nuorin Forumin rakennelmista on muuten Fokaksen pylväs, joka on omistettu todella ankaralla ja julmalla kädellä 600-luvun alussa hallinneelle Bysantin keisari Fokakselle. Forumissa saa yleiskuvan siitä, minkälaisesta mahtivaltiosta Roomassa aikoinaan oli kyse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *