Milanossa liikkuminen

Jos Milanoon menet, on kaupungin koon, katukäytävien kunnon, ja yleisen matkakulujen säästämistä ajatellen kävely ekonomisin, mukavin ja kätevin vaihtoehto. Koska Milanossa kaikki on lähellä, ja etappeihin pääsy ei tuota ongelmaa, on siellä liikkuminen jalkaisin myös kaikista helpoin vaihtoehto. Pääset samalla nauttimaan Milanon mukavasta ilmastosta, joka tosin riippuu täysin siitä onko kesähelteet pieksämässä Milanoa. Tämä on todennäköisesti ainoa asia, joka voisi sinua estää kävelemästä Milanossa.

Jos kuitenkin olet pitkän pohdinnan jälkeen tullut siihen lopputulokseen, että julkisen liikenteen hyödyntäminen on parempi vaihtoehto tarpeitasi varten, on kaikista paras vaihtoehto kulkea metrolla. Metro on suomalaisten matkaajien joukossa Milanossa erittäin suosittua syystäkin. Se on keskusta.alueella liikkumisessa huokein, nopein ja kaikista toimivin vaihtoehto.

Jos metrojen ystävä et ole, on sinulle vieläkin olemassa vaihtoehtoja. Voit myöskin kulkea ratikoilla paikasta toiseen. Syitä miksi ratikat toimivat liikkumisessa myös hyvin ovat mm. se, että ne ovat auki aamu kuudesta puoleen yöhön, ne ajavat sinut suoraan kohteeseesi, ja niihin pätevät samat liput kuin metroonkin.

Jos et ole vieläkään tarjottuihin vaihtoehtoihin tyytyväinen, on suositeltavaa kulkea bussilla. Bussilla kulkeminen on yhtä huokeaa, kuin mitä metrolla ja ratikalla, koska yllätys yllätys, niihin kaikkiin pätevät samat liput. Bussilippu on ostamisen jälkeen voimassa 90 minuutin ajan.

Voit myös yhdistellä kaikkia edeltäviä vaihtoehtoja, jos kohteesi ovat laajalti eri puolilla Milanoa. Esimerkiksi metrolla on vaikea päästä tiettyihin kohteihin, joihin ratikka ajaa suoraan.

Edellä oleviin vaihtoehtoihin on sinun tyydyttävä, koska vaikka Milanossa onkin toimivat kulkureitit, on taksi todella huono vaihtoehto kulkemiseen.

Taksilla kulkeminen on kahdesta syystä ongelmallista. Ensiksi, taksilla kulkeminen on todella kallista. Taksi maksaa Milanossa erityisen paljon, ja taksin joutuu soittamaan tilaten, eli sitä ei lennosta voi tilata.

Toiseksi, niin kuin melkein kaikissa suurissa valtioissa, joihin turisteja virtaa paljon vuosittain, Monacossakin on huijareita. Ei ole ennen kuulumatonta, että joku astuu Monacossa taksin kyytiin, ja tajuaa matkan päätteeksi tulleensa huijatuksi. Muista aina taksin ulkokuorta katsomatta, että taksi voi sinua huijata, ja poistu aina takseista joissa taksamittaria ei ole, tai jossa taksamittaria ei päälle laiteta.


Kommentit

Milanossa liikkuminen — 1 kommentti

  1. Itse suosin kaikkialla metroa, jos vain mahdollista! Bussien ja raitiovaunujen kohdalla on ongelmanani ollut se, etten tiedä, millä pysäkillä tulee nousta kyydistä, ja muutenkin reittejä on hankalampi selvitellä. Metron etuna on myös, ettei se koskaan juutu liikenteen sekaan vaan on aina ajallaan, eikä säätkään vakuta sen toimintaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *