Basilica di San Marco

Ensimmäinen nähtävyys on todennäköisesti Venetsian tunnetuin. Basilica di San Marco, tai ihan suomalaisittain Pyhän Markuksen tuomikirkko, on Pyhän Markuksen torin lähellä sijaitseva kirkko, joka rakennettiin 800- luvulla.

Pyhän Markuksen kirkko on Bysantti-kirkko, jossa on itämainen vivahde hyvin vahvasti näkyvillä, joka johtuu siitä, miten kirkko on ottanut paljon samanlaisia piirteitä Pyhän apostolien kirkosta, joka löytyy Konstantinopolista. Kirkko on todella mielenkiintoinen kohde nähdä jokaiselle keskiajan arkkitehtuurisista nähtävyyksistä kiinnostuneille.

Kirkon löydät Piazza San Marcon aukion itäiseltä puolelta, joka tunnetaan myös paremmin suomennetulla nimellään, Pyhän Markuksen aukiona. Aukiolla on myös muita hyvin tunnettuja nähtävyyksiä, kuten esimerkiksi Dogen Palatsi, Campaline di San Marco, joka on Pyhän Markuksen tuomikirkon kellotorni, ja Markusta ja Pyhää Theodorusta kuvaavat kaksi graniittipylvästä.

Jos kirkkoon suunnittelet meneväsi, on syytä varata liput jo etukäteen, ellet halua viettää turhaa aikaa parhaimmillaan puolen kilometrin pituisissa jonoissa. Jos haluat lipun, jolla pääset väkijoukon ohitse ilman jonottamista, voit sen varata Veneto Insiden nettisivuilta (http://www.venetoinside.com/en/attractions/saint-marks-basilica/), josta löydät myös lisätietoa maksullisista opastuksista, jotka ovat halvimmillaan noin 18€. Lipun hinta, jolla väkijoukon ohi pääset on 1€.

Pyhän Markuksen tuomiokirkko on myös taiteen ystävälle upea kokemus. Kirkon sisältä löytyy mosaiikkeja ja veistoksia, jotka ovat suorastaan silmiä hiveleviä.

Jos tavoitteenasi on nähdä Venetsiassa kirkkoja, on Basilica di San Marco näkemisen arvoinen kohde, joka tulee olemaan käynnin arvoinen.


Kommentit

Basilica di San Marco — 1 kommentti

  1. Pyhän Markuksen basilika (kirkko) erottuu jo kauas upeiden kupolikattojensa ansiosta, ja se on kaunista katseltavaa niin ulkoa kuin sisältä. Samaista kirkkoa ei turhaan aikoinaan kutsuttu lempinimellä Kultainen kirkko, sillä sen kultasävyiset bysanttihenkiset mosaiikit ja koristeet ovat ainutlaatuisia Italian alueella. Kirkkoa on laajennettuja sen koristusta rikastettu eri aikakausien taiteella, jopa varsin kaukaa. Juuri siksi se onkin niin erikoinen, eihän se luo yhtenäistä kokonaisuutta.Nähtävill’ on ikoneja muistuttavien maalausten lisäksi esimerkiksi leijonapatsaita, kreikkalaiset hevoset -patsasasetelma jen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *