Vesuvius

Vesuvius on erittäin uniikki, ja upea kohde nähdä Italiassa. Vaikka se ei varsinaisesti historiallisesti ole yhtä merkittävä kohde kuin monet muut, on sillä todella iso osa Italian historiassa. Vesuvius nimittäin on purkautunut hyvin monta kertaa, joka on aiheuttanut lukemattomien ihmisien kuoleman.

Eräs asia, josta olet saattanut aiemmin yläasteen historian tunneilla kuulla, on Pompejin hautautumisesta. Tämän tapahtuman aiheuttajana on itse asiassa Vesuvius, ja se oli Vesuviuksen tappavin purkaus.

Vesuvius ei ole teknisesti ottaen Napolissa, mutta se on hyvin lähellä Napolia. Vesuvius sijaitsee vain yhdeksän kilometrin päästä Napolista, ja sijaitsee hyvällä, helposti löydettävällä sijainnilla.

Viimeksi vuonna 1944 purkautunut tulivuori on aivan upea näköalakohde. Se on todella näkemisen arvoinen, ja sen näkeminen paikan päältä tulee olemaan sinulle unohtumaton elämys. Muista myös ottaa, ja tutustua Vesuviuksen historiaan, ja aiempiin purkauksiin tarkasti ennen kuin sitä käyt paikan päältä katsomassa. Näin saat maksimaalisen kokemuksen tämän kohteen luona vierailusta.


Kommentit

Vesuvius — 2 kommenttia

  1. Vesuvius todellakin on kuuluisa etenkin Pompeijin tuhoajana. Vuonna 79 Vesuviuksen purkaus oli erityisen suuri ja sen seurauksena ”läheinen” Pompeijin kaupunki joutui tulivuoren raivon uhriksi. Suuri osa kaupungin asukkaista ei edes ehtinyt poistua kodeistaan, vaan heidän jälkeensä jättämiä ilmataskuja on löytynyt tuhansittain. Pompeijista on kaivettu esiin loistavia seinämaalauksia, paljon esineistöä, loisteliaita rakennuksia ja, kuten sanottu, ihmisten jäänteitä. Vesuviuksen mahtavista purkauksista todistaa jo se, että Pompeijikin oli rakennettu sen laavakerroksen päälle!

  2. Koska Vesuvius ja Pompeiji ovat noin lähellää Napolia ja todella suosittuja turistikohteita, kait sinne pääsee julkisen liikenteenkin kyydissä? Olen lähdössä Italian kiertomatkalle omatomisesti ja haluaisin käväistä myös Pompeijissa. Aion liikkua junalla, ja Napolikin on matkaohjelmassa. Miten pääsen Pompeijiin jollakin paikallisbussilla, onko vuoroja useita päivässä ja mistä ne lähtevät? Olisin kiitollinen muiden lukijoiden kokemuksista ja tiedoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *